Çuf Çuf Masal Treni

10.01.2022 212

Okulumuz anasınıfı öğretmenlerinden F. Dilek Durukan, katıldığı ''Çuf Çuf Masal Treni'' eTwinning Projesinde farklı illerden 9 ortak ile birlikte projeyi yürütmektedir.

Çocukların kültürlerini, değerlerini öğrenirken, masalları tanıması, masalları sanat , müzik, drama, teknolojiyi kullanarak, doğal malzemelerle somutlaştırmak amacımızdır. Öğrenciler masallar ve masal kahramanları ile ilgili neler biliyor ile ilgili ön test ve son testler hazırlanarak öğrenciler anket olarak oylatılacaktır. WEB 2 araçlarını kullanarak masallarla ilgili oyunlar üretilecek , Oyun e book u oluşturulacaktır. Uzaktan eğitim araçları ile farklı il ilçe ve okullardan öğrenciler masal anlatma etkinliği yapılır. Çocukların kendilerini ve çevrelerini daha iyi tanımalarını sağlamak, dil gelişimlerini desteklemek, zengin kelime dağarcığı oluşturmak amaçlanır. Öğrenciler yeni yeni masallar ve masal kahramanları ile tanışırlar. Farklı kültürleri masallar ile tanırlar.

Proje tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız.