Mandala Her Yerde, Her Zaman

29.04.2022 188

Okul öncesi öğretmenimiz Gülüzar ÖCAL tarafından yürütülen proje, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde mandala çizim çalışmalarının duygu-durum kontrolü, dikkat ve konsantrasyon üzerine etkisi hakkındadır.
Mandala, kökeni çok eskilere dayanan, herkesin öğrenebileceği, herhangi bir resim bilgisine ve tekniğine ihtiyaç duymayan, dünyayı, yaşamı, varoluşu ve insanları çeşitli geometrik/etnik desen, renk ve sembollerle anlatan bir sanat eseridir. Mandala sihirli daire, daire, yuvarlak, bütünlük anlamına gelir. Genelde daire şeklindedir. Merkezi bir noktanın etrafına daireler veya diğer şekiller çizilerek ve genellikle dairesel bütünlüğü bozmadan yapılır. Genel olarak, ortasından başlayarak, ortadaki küçük dairelerin içine veya çevresine çeşitli şekil ve desenler eklenerek ve hipnotik bir döngüde kalarak mandala büyütülür. Ayrıca çok detaylı olabilir. Ayrıca büyük basit desenlerden de oluşturulabilir. Şekiller arasındaki uyum ve akış, kişinin iletişim ve uyumu nasıl dengelediğine dair ipuçları veriyor...

Proje tanıtım videosu için tıklayınız.

29-04-202229-04-2022